Highly necessary project for 60 wooden churches in northern Oltenia and southern Transylvania

Discover the churches
Normal watch day poster low rez

BISERICILE DE LEMN DIN NORDUL OLTENIEI ȘI SUDUL TRANSILVANIEI PARTICIPĂ LA EVENIMENTUL INTERNAȚIONAL DEDICAT MONUMENTELOR ISTORICE „WATCH DAY” PE 20 SEPTEMBRIE 2014

September 20, 2014

Watch Day, o celebrare bienală a patrimoniului cultural, prilejuiește adunări în jurul a zeci de situri istorice din întreaga lume în 2014

Vă invităm să participați la evenimentul Watch Day, sâmbătă 20 septembrie 2014, în satul Urși, jud. Vâlcea. Evenimentul este parte a proiectului 60 de biserici de lemn și este organizat de Fundația Pro Patrimonio și Ordinul Arhitecților din România cu sprijinul World Monuments Fund.

Veți avea posibilitatea să descoperiți un peisaj deosebit și un patrimoniu arhitectural prea puțin cunoscut.

Program

În sat se va inaugura Muzeul al Bisericii de lemn, care ca conține expoziția „Biserica de lemn din Urși reașezată în comunitate”.

 

11:00 – Biserica de lemn, în curs de restaurare își deschide porțile pentru vizitatori. Voluntarii care participă la restaurare vor oferi explicații despre lucrările efectuate până acum la structura de lemn și picturii.

11:00 - 13:00 – Activități pentru copii în cadrul Muzeului

12:00 – Deschiderea Muzeului, amenajat în grădinița din satul Popești. Va avea loc slujba de sfințire a muzeului, se va prezenta muzeul cu contribuția copiilor din sat.

13:30 – Inaugurarea centrului de informare turistică Popești

14:00 – Masa câmpenească organizată de Primăria Popești (program artistic – muzica populară: Fii satului și Haiducii de la Mărăști)

15:00 - 17:00 – Activități pentru copii în cadrul Muzeului

17:00 – Proiecții în biserica nouă - cu imagini din timpul restaurării, un film de prezentare a Bisericii de lemn și altele.

Doritorii vor putea vizita împrejurimile: satele din comună (Urși, Popești, Firijba - sat pitoresc, aproape părăsit, situat într-o zonă destul de greu accesibilă), Culele de la Măldărești, Mănăstirea Horezu etc. Informații despre acestea vor putea primi la fața locului de la voluntari.

 


Normal im3

Recital de vioara sustinut de Alexandru Tomescu

August 16, 2013

August 2013 - recital de vioara sustinut de Alexandru Tomescu in biserica de lemn din Ursi, in curs de restaurare. Restaurarea are nevoie de sprijin (voluntari si donatii) pentru a fi finalizata.

https://www.youtube.com/watch?v=tfztXhRxwQY
Normal 7mostendangered

Press conference

May 09, 2014

Friday, May 9, 2014 (Europe Day) at 11:00 in Mincu House - headquarters of OAR (Pictor Verona no. 19, Bucharest) will be held the press conference - Wooden Churches of southern Transylvania and northern Oltenia listed among the most endangered heritage sites in Europe 2014. About the implications, actions and results will speak: prof. dr. Vintilă Mihailescu (anthropologist), prof. dr. Dan Mohanu, architect Serban Sturdza.